Гювечета

ИНФОРМАЦИЯ

Гювечета

Вкусна рецепта за невероятно вкусен обяд или вечеря. Опитайте тези гювечета сега!
  • Подготовка

    20 м
  • Готвене

    10 м
  • Готово след

    30 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции
Гювечета
Гювечета

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Копривата се почиства и се попарва в кипяща вода. Шокира се в леденостудена вода, отцежда се и се подсушава.

СТЪПКА 2

Лападът, лукът, магданозът, ментата, пресният чесън, левордата и спанакът се почистват, измиват се и се подсушават. Нарязват се на ситно (ако спанакът е бейби, не се наситнява) и се запържват на няколко пъти в сгорещения зехтин. Овкусяват се със сол и черен пипер. Сместа се разпределя в 4 гювечета. Във всяко се натрошава сирене и се чуква по 1 яйце.

СТЪПКА 3

Пекът се 10 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, като на петата минута се похлупват.

СТЪПКА 4

Маслото се загрява, гърпа се от огъня, разбърква се с червения пипер и се разпределя в гювечетата. Овкусяват се със сол и черен пипер.

СТЪПКА 5

Гювечетата се сервират със запечени в тиган с малко зехтин гръцки питки.

Хранителни Факти
Гювечета
Количество за порция
Калории 653 Калории от мазнини 432
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 48g 74%
Наситени мазнини 22g 110%
Полинаситени мазнини 4g
Мононаситени мазнини 18g
Холестерол 271mg 90%
Натрий 762mg 32%
Калий 606mg 17%
Общо въглехидрати 33g 11%
Фибри 4g 16%
Захари 3g
Протеин 25g 50%
Витамин A 141%
Витамин C 41%
Калции 58%
Желязо 31%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button