Джуркана коприва

ИНФОРМАЦИЯ

Джуркана коприва

Тази рецепта е невероятно лесна за изпълнение а резултата е адски вкусен! Опитайте тази манджа с джуркана коприва! Също така рецептата е подходяща за Лазаровден!

  • Подготовка

    50 м
  • Готвене

    40 м
  • Готово след

    90 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Джуркана коприва
Джуркана коприва

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Копривата се измива и почиства, след което се накълцва и се пуска във вряща подсолена вода да ври десетина минути, а после се стрива с дървена лъжица, докато се превърне на гладка каша.

СТЪПКА 2

В мазнината се задушават ситно нарязаният кромид лук и брашното. Към тях при непрекъснато разбъркване се прибавя стритата коприва.

СТЪПКА 3

Ястието се вари до сгъстяване. Преди свалянето му от огъня се прибавят скълцаните орехови ядки и ситно нарязаният девесил.

Хранителни Факти
Джуркана коприва
Количество за порция
Калории 466 Калории от мазнини 387
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 43g 66%
Наситени мазнини 4g 20%
Полинаситени мазнини 28g
Мононаситени мазнини 8g
Натрий 2mg 0%
Калий 250mg 7%
Общо въглехидрати 18g 6%
Фибри 4g 16%
Захари 2g
Протеин 9g 18%
Витамин C 4%
Калции 5%
Желязо 11%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button