ИНФОРМАЦИЯ
Есенна торта с тиква
Вълшебна торта с тиква. Посрещнете есента с този невероятен сладкиш.-
Подготовка
30 м -
Готвене
10 м -
Готово след
40 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
За блата
- 1 ч.ч. сурови орехи
- 1 ч.ч фурми /обезкостени/
- 2 с.л. с.л. сурово какао
За крема
- 2 ч.ч. сурова тиква /нарязана на парчета/
- 4 с.л. кокосово масло
- 2 с.л. мед
- 1 ч.л. канела
- 1 ч.л. джинджифил на прах
- 1/2 ч.л. индийско орехче
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Първо смелете орехите в кухненския робот, след това прибавете фурмите и какаото и разбъркайте, докато се получи меко тесто. Разстелете с пръсти блата в плоска чиния като оформите кант отстрани. Сложете блата във фризера, за да се стегне.
СТЪПКА 2
През това време смелете тиквата в робота, прибавете останалите продукти и блендирайте, докато се получи гладък крем. След това изсипете крема върху блата и оставете готовата торта в хладилника, за да се стегне и охлади за поне 2 часа.
СТЪПКА 3
Съвет: Преди да разстелете блата в чиния поръсете с кокосови стърготини. По този начин ще може по-добре да отделяте парчетата торта от чинията.
Хранителни Факти
Есенна торта с тиква
Количество за порция
Калории 1043
Калории от мазнини 621
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 69g
106%
Наситени мазнини 6g
30%
Полинаситени мазнини 39g
Мононаситени мазнини 8g
Натрий 13mg
1%
Калий 1504mg
43%
Общо въглехидрати 105g
35%
Фибри 20g
80%
Захари 67g
Протеин 20g
40%
Витамин A
247%
Витамин C
29%
Калции
19%
Желязо
34%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.