ИНФОРМАЦИЯ
Задушена риба в гърне
Ако сте любители на рибата това ястие е идеално за вас! Опитайте тази вкусна задушена риба в гърне. Рецептата е подходяща за всеки повод, но често се приготвя за Лазаровден.
-
Подготовка
20 м -
Готвене
90 м -
Готово след
110 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Половината от почистената и измита риба /ако е по-голяма – се нарязва на парчета/ се слага на дъното на гърнето.
СТЪПКА 2
Върху нея се слага половината от доматената смес, приготвена от настъргани или нарязани на малки кубчета домати и смесени с нарязания на ситно магданоз. Посолява се и се слага втори ред риба и доматена смес.
СТЪПКА 3
Между редовете се наръсва с черния пипер и скилидките чесън. Залива се с олиото, покрива се с капака и се слага в студена фурна.
СТЪПКА 4
Пече се до готовност - около час и половина.
Хранителни Факти
Задушена риба в гърне
Количество за порция
Калории 566
Калории от мазнини 306
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 34g
52%
Наситени мазнини 5g
25%
Полинаситени мазнини 15g
Мононаситени мазнини 12g
Холестерол 183mg
61%
Натрий 1854mg
77%
Калий 1203mg
34%
Общо въглехидрати 8g
3%
Фибри 2g
8%
Захари 4g
Протеин 56g
112%
Витамин A
35%
Витамин C
40%
Калции
5%
Желязо
10%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.