ИНФОРМАЦИЯ
Замразен плодов десерт с айрян
Този десерт е невероятен по време на летните жеги. Подходящ е за любители на плодове. Опитайте го сега!-
Подготовка
300 м -
Готвене
0 м -
Готово след
300 м
СЪСТАВКИ
- растителна мазнина за намазване
- ягоди на вкус
- малини на вкус
- къпини на вкус
- боровинки на вкус
- 450 - 500 мл сладък йогурт с вкус на горски плодове (може и кисело мляко)
- мед или захар на вкус
- 1 бр ванилия
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Обложете с прозрачно фолио правоъгълна тавичка с размери около 18 на 24 см. Леко я намажете с растителна мазнина.
СТЪПКА 2
Наредете измити и подсушени дребни плодове – малки ягоди или малини, къпини, боровинки, може също вишни без костилки или ананас на парченца.
СТЪПКА 3
Разбийте 450 - 500 мл сладък йогурт с вкус на горски плодове или съответно – подходящ по вкус с използваните от вас плодове (може да използвате и обикновено кисело мляко, подсладено с мед или захар на вкус и ароматизирано с 1 ванилия).
СТЪПКА 4
Внимавайте плодовете да останат равномерно разпределени в сместа. Сложете тавичката в хладилната камера за цялата нощ или поне за 5 - 6 часа.
СТЪПКА 5
Извадете десерта от формата, освободете го от фолиото. Сложете го на дъска и го нарежете на подходящи по форма парчета. Изчакайте да престои на стайна температура 5 - 10 мин и го сервирайте с пресни плодове.