ИНФОРМАЦИЯ
Зелева супа
Тази супа е с много бонуси. Освен, че е подходяща да се яде в горещините, тя е една от най-изпитаните рецепти за отслабване.-
Подготовка
15 м -
Готвене
30 м -
Готово след
45 м
СЪСТАВКИ
- 1 кг зеле
- 4 бр глави лук
- 4 - 6 бр домата сурови или от консерва
- 3 бр моркова
- 2 - 3 сладки чушки можете да комбинирате зелена червена и жълта за повече разкош
- стъбло целина по желание
- връзка магданоз или листа целина за украса
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- вода или зеленчуков бульон
- 20 - 30 гр мазнина по избор (масло, зехтин, кокосово мляко – трябва да има малко мазнина за да се усвоят по-добре зеленчуците)
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Лука, чушките, целината и зелето нарежете на малки кубчета. Моркова рендосайте. Сгорещете мазнината в тенджерата, запържете за 1 - 2 мин лука, добавете моркова, гответе още няколко минути и добавете зелето.
СТЪПКА 2
Налейте от водата или бульона колкото да покрие и задушете за 5 - 6 мин. Добавете целината и чушките. Можете да сложите подправка по избор – чесън, дафинов лист, бахар, лют или червен сладък червен пипер.
СТЪПКА 3
Залейте супата с бульон или вода, така че да покрие поне три пръста зеленчуците. Гответе на умерен огън 15 мин.
СТЪПКА 4
Доматите обелете и нарежете на кубчета. Добавете в ястието и гответе още 5 - 6 мин.
СТЪПКА 5
Махнете супата от котлона, подправете със сол и наситнени листенца целина или магданоз. Можете да я хапвате и студена.