ИНФОРМАЦИЯ
Канелени рулца
Канелените рулца са много ароматни и невероятно апетитни. Те са страхотен десерт за всякакъв повод.-
Подготовка
100 м -
Готвене
20 м -
Готово след
120 м
СЪСТАВКИ
За тестото
- 1 1/4 ч.ч. прясно мляко на стайна температура
- 7 гр. суха мая
- 1/4 ч.ч. захар
- 1 бр. яйце
- 55 гр. разтопено масло
- 3 1/2 ч.ч. брашно
- 1/2 ч.л. сол
За основата на рулцата
- 115 гр. краве масло
- 1 ч.ч. кафява захар
- 1 с.л. мед
За плънката
- 1/3 ч.ч. кафява захар
- 1 ч.л. канела
- 3 с.л. масло да е меко
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Размесете млякото, захарта и разтопеното масло. Прибавете маята и оставете тази смес за около пет минути на стайна температура.
СТЪПКА 2
В купата на вашия робот изсипете сместа с маята. Прибавете яйцето и солта. Разбъркайте. На порции прибавете брашното. Ще се получи лепкаво тесто. Не се изкушавайте да увеличите неговото количество.
СТЪПКА 3
Намазнете голяма купа с олио, поставете в нея тестото, покрийте я със стреч фолио и изчакайте около час, докато тестото удвои обема си. Купата трябва да е на топло.
СТЪПКА 4
Докато втасва тесто пригответе основата за вашите канелени лепкави рулца. За целта разтопете маслото на вашия котлон, прибавете меда, а след това и захарта. Бъркайте докато захарта се разтопи. Излейте тази смес в правоъгълна тава с размери 22 на 33 см. Това е важно! В никакъв случай по – малка!
СТЪПКА 5
Изсипете втасалото тесто на вашата работна повърхност. Премесете го за кратко. То вече няма да лепне толкова. Помогнете си с малко брашно. Разточете правоъгълник с размери 30 на 45 сантиметра.
СТЪПКА 6
Намажете го с мекото масло за пълнежа. Смесете захарта и канелата за пълнежа. Поръсете върху маслото. Навийте на хлабаво руло по ширината на разточения правоъгълник. Разделете с помощта на нож, на 12 части. Поставете вашите малки рулца върху карамелената основа. Оставете ги да втасат повторна за 40 минути.
СТЪПКА 7
Загрейте фурната на 180 градуса и вентилатор предварително. Изпечете вашия десерт до готовност (около 17 минути). Трябва да придобие тъмно златист загар.
СТЪПКА 8
Готовия сладкиш обърнете веднага след като го извадите от фурната така, че дъното да остане отгоре. Може веднага да опитате.