ИНФОРМАЦИЯ
Козуначен венец с шоколад
Искате да приготвите нетрадиционен козунак за Великден? Опитайте този козуначен венец с шоколад. Зарадвайте вашите близки с този козунак!
-
Подготовка
30 м -
Готвене
30 м -
Готово след
60 м
СЪСТАВКИ
- 500 гр брашно
- 250 мл прясно мляко
- 1 бр мая кубче
- 50 гр масло
- 50 гр захар
- 2 бр яйца
- сол щипка
- 250 гр течен шоколад
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Пресейте брашното. Загрейте млякото и разтворете в него маята с малко брашно. Изчакайте да шупне.
СТЪПКА 2
Разтопете маслото, сложете в него захарта, солта и 1 яйце. Разбъркайте, сипете при маята и започнете да добавяте брашно, като бъркате с дървена лъжица.
СТЪПКА 3
Домесете на ръка, трябва да се получи меко тесто. Оставете го да втаса около 30 мин.
СТЪПКА 4
Разточете на правоъгълник 40 на 50 см. Намажете обилно с течен шоколад, като оставяте от всички страни по 1,5 см ненамазани.
СТЪПКА 5
Навийте руло откъм дългата страна. Завийте го на венец в тава и направете разрези с ножица по около 3 см от външната страна. През един ги огънете навътре, останалите навън. Намажете обилно с разбитото яйце.
СТЪПКА 6
Сложете в загрята фурна и печете около 25 - 30 мин.