ИНФОРМАЦИЯ
Лимоново пиле
Това ястие е любимо на много хора. Единственото лошо е, че много бързо свършва. Най-лесно се яде с ръце. Приборите са допълнение.-
Подготовка
10 м -
Готвене
25 м -
Готово след
35 м
СЪСТАВКИ
- 700 гр. пилешки крилца може да използвате и други части от пилето
- 70 гр. краве масло
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 1/4 ч.л. черен пипер смлян
- 2 с.л. лимонов сок прясно изцеден (може и повече - на вкус)
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Измийте пилешките крилца. Острата част отстранете, а останалата разрежете на две. Така ще получите по-красив външен вид на месото.
СТЪПКА 2
Поставете така подготвеното пилешко месо в голяма купа. Прибавете солта и го разбъркайте.
СТЪПКА 3
Разтопете кравето масло, като го загреете. Това може да сторите в съд върху горещ котлон или в микровълнова фурна. Ако изберете втория вариант, покрийте съда с капак, защото има вероятност да изпръска.
СТЪПКА 4
Към горещото масло прибавете червения пипер, а след това и черния. Прибавете лимоновия сок. Разбъркайте до еднородност.
СТЪПКА 5
Излейте овкусената мазнина върху пилешките крилца в купата. Разбъркайте! Най-лесно това става с ръце.
СТЪПКА 6
Изсипете пилешкото месо в малка тавичка с диаметър на дъното 24 см. Ако е тефлонова още по-добре.
СТЪПКА 7
Изпечете вашето лимоново пиле в предварително затоплена на 235 градуса и вентилатор фурна. Когато придобие златист и апетитен вид е готово. Около 25 мин. ще се пече.
СТЪПКА 8
Поднесете готовото лимоново пиле топло. Към него може да предложите резенчета лимон, сос за топене по ваш избор и горчица. Не е нужно да добавяте към пилешкото месо други подправки преди печене. Ако приготвяте това ястие за повече хора, удвоете дозата!