ИНФОРМАЦИЯ
Патладжани по италиански
Сочни и вкусни патладжани по италианска рецепта.-
Подготовка
20 м -
Готвене
40 м -
Готово след
60 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 2 бр. средно големи патладжана
- 400 гр консерва домати на кубчета
- 1 бр. глава лук
- 2-3 бр. скилидки чесън
- 4-5 бр. топени сиренца
- 100-150 гр. кашкавал
- босилек на вкус
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- червен пипер на вкус
- брашно за овалване
- олио на вкус
- 1 ч.л. захар
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Нарязвате си патладжаните на кръгчета и ги овалвате в брашно, нареждате в хубаво намазнена тавичка и поръсвате със сол, черен пипер и червен пипер. Слагате във фурната и включвате на 180 градуса, печете докато се зачервят.
СТЪПКА 2
В тенджера или тиган запържвате нарязания лук и наситнения чесън, добавяте доматите, сол на вкус и 1 ч.л. захар и готвите още няколко минути, докато доматите леко се сгъстят. Преди да махнете от котлона добавяте пресен босилек, разбърквате и с този сос заливате запечените патладжани.
СТЪПКА 3
Слагате отново във фурната, за да поемат патладжаните соса, поръсвате със нарязани топени сиренца и настърган кашкавал и печете до зачервяване.
Хранителни Факти
Патладжани по италиански
Количество за порция
Калории 231
Калории от мазнини 99
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 11g
17%
Наситени мазнини 7g
35%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 3g
Холестерол 33mg
11%
Натрий 393mg
16%
Калий 638mg
18%
Общо въглехидрати 23g
8%
Фибри 10g
40%
Захари 12g
Протеин 13g
26%
Витамин A
9%
Витамин C
14%
Калции
30%
Желязо
4%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.