ИНФОРМАЦИЯ
Печена пъстърва с булгур
Великолепните качества на пъстървата я правят особено подходящ заместител на месото в дните на пости, а в това предложение тя е особено апетитна. Уверете се лично. Опитвайте я сега! Това ястие е перфектно за трапезата на Благовещение!-
Подготовка
25 м -
Готвене
30 м -
Готово след
55 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 200 гр. булгур
- 1 с.л. зехтин
- 1 бр. глава лук нарязан на ситно
- 4 бр. червени чушки печени
- 1 ч.л. сушен джоджен може и стрък пресен джоджен
- 3 с.л. бадеми печени
- 1 бр. лимон сокът и кората
- 4 бр. пъстърви малки и изчистени
- 2 ч.л. масло меко
- 1 ч.л. черен пипер
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Слага се да заври 500 мл вода. Прибавя се булгурът. Отстранява се от огъня и се оставя да престои така 20 мин.
СТЪПКА 2
През това време в сгорещения зехтин се задушава лукът, прибавят се ситно нарязаните чушки и бадемите, също и отцеденият булгур и джодженът. Подправя се с лимоновия сок и половината лимонова кора.
СТЪПКА 3
Маслото се разбърква с останалата лимонова кора и черен пипер. Филетата се поръсват със сол и се обтриват с лимоновото масло. Слагат се да се пекат във фурна, загрята на 180°С около 10 мин.
СТЪПКА 4
Рибата се сервира с гарнитурата от булгур и лимонови резенчета.
Хранителни Факти
Печена пъстърва с лимоново масло и булгур
Количество за порция
Калории 356
Калории от мазнини 189
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 21g
32%
Наситени мазнини 5g
25%
Полинаситени мазнини 5g
Мононаситени мазнини 10g
Холестерол 74mg
25%
Натрий 475mg
20%
Калий 710mg
20%
Общо въглехидрати 15g
5%
Фибри 4g
16%
Захари 2g
Протеин 29g
58%
Витамин A
16%
Витамин C
54%
Калции
12%
Желязо
10%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.