Печена царевица с бекон

ИНФОРМАЦИЯ

Печена царевица с бекон

Царевицата е същински деликатес. Тя е много богата на витамини С и Е, които са мощни антиоксиданти, борещи се със стареенето и различни заболявания. Опитайте това различно, но вкусно ястие!  
  • Подготовка

    15 м
  • Готвене

    20 м
  • Готово след

    35 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Печена царевица с бекон
Печена царевица с бекон

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Кочаните царевица се обелват, а листата им се сплитат.

СТЪПКА 2

Горчицата се смесва със заквасената сметана, стритият на паста чесън и сол на вкус.

СТЪПКА 3

Четирите кочана се намазват с тази смес и се увиват плътно в ленти бекон. Пекат се на грил, докато беконът стане хрупкав.

Хранителни Факти
Печена царевица с бекон
Количество за порция
Калории 633 Калории от мазнини 279
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 31g 48%
Наситени мазнини 11g 55%
Полинаситени мазнини 5g
Мононаситени мазнини 12g
Холестерол 66mg 22%
Натрий 1304mg 54%
Калий 1285mg 37%
Общо въглехидрати 70g 23%
Фибри 10g 40%
Захари 12g
Протеин 31g 62%
Витамин A 18%
Витамин C 41%
Калции 4%
Желязо 15%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button