ИНФОРМАЦИЯ
Печена царевица с бекон
Царевицата е същински деликатес. Тя е много богата на витамини С и Е, които са мощни антиоксиданти, борещи се със стареенето и различни заболявания. Опитайте това различно, но вкусно ястие!-
Подготовка
15 м -
Готвене
20 м -
Готово след
35 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 4 бр. царевица кочана
- 200 гр. пушен бекон на ленти
- 2 с.л. горчица
- 100 гр. заквасена сметана
- 1 бр. чесън скилидка
- сол на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Кочаните царевица се обелват, а листата им се сплитат.
СТЪПКА 2
Горчицата се смесва със заквасената сметана, стритият на паста чесън и сол на вкус.
СТЪПКА 3
Четирите кочана се намазват с тази смес и се увиват плътно в ленти бекон. Пекат се на грил, докато беконът стане хрупкав.
Хранителни Факти
Печена царевица с бекон
Количество за порция
Калории 633
Калории от мазнини 279
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 31g
48%
Наситени мазнини 11g
55%
Полинаситени мазнини 5g
Мононаситени мазнини 12g
Холестерол 66mg
22%
Натрий 1304mg
54%
Калий 1285mg
37%
Общо въглехидрати 70g
23%
Фибри 10g
40%
Захари 12g
Протеин 31g
62%
Витамин A
18%
Витамин C
41%
Калции
4%
Желязо
15%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.