Пиле с пушено сирене

ИНФОРМАЦИЯ

Вкусно пиле с пушено сирене

Много е важно добре да изпечете пилето - при продупчване трябва да се появи прозрачна течност. Остатъците от готовото ястие могат да се съхраняват в хладилника около 2 дни. Пригответе си тази вкусна рецепта! Вижте още рецепти с пилешко месо ⤵️ Пилешко в сос Пиле с прясно зеле Пилешка пържола с гарнитура Класическа пилешка супа
  • Подготовка

    15 м
  • Готвене

    40 м
  • Готово след

    55 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Пиле с пушено сирене
Пиле с пушено сирене

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Измиваме почистеното пиле, осолявамe го от всички страни и слагаме във вътpeшността му пушеното сирене. Залимe го с малко вода и го варим на тих огън.

СТЪПКА 2

След 30-40 минути го обръщаме и изцеждаме върху него лимона. Прибавяме маслото и почистените, едро нарязании посолени гъби.

СТЪПКА 3

Поръсваме с черен пипер. Доваряваме ястието и го поднасяме със салата според сезона.

Хранителни Факти
Пиле с пушено сирене
Количество за порция
Калории 825 Калории от мазнини 486
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 54g 83%
Наситени мазнини 22g 110%
Полинаситени мазнини 8g
Мононаситени мазнини 16g
Холестерол 272mg 91%
Натрий 1237mg 52%
Калий 876mg 25%
Общо въглехидрати 3g 1%
Фибри 1g 4%
Захари 2g
Протеин 77g 154%
Витамин A 21%
Витамин C 5%
Калции 20%
Желязо 21%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button