ИНФОРМАЦИЯ
Постна рецепта за лозови сарми
Рецепта за много вкусна постна вечеря с лозови сарми.-
Подготовка
20 м -
Готвене
30 м -
Готово след
50 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 2 бр. глави лук
- 7-8 с.л. олио
- 1 ч.ч. ориз
- 1 ч.л. чубрица
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 бр. буркан стерилизирани лозови листа
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Приготвя се плънката, като лукът се почиства, нарязва се наситно и се задушава в олиото. Добавя се почистеният и подсушен ориз и се пържи, докато добие стъклен вид.
СТЪПКА 2
Овкусява се с чубрица, сол и червен пипер. Накрая оризът се залива с 1 ч. ч. топла вода и се оставя да омекне.
СТЪПКА 3
В средата на всеки лозов лист се поставя по 1 ч. л. от плънката и се увиват сармички. Готовите сармички се подреждат в същата тенджера, в която е приготвена плънката.
СТЪПКА 4
Захлупват се с по-малка чиния и се заливат с вода, която да достигне нивото им. Варят се около 30 минути.
Хранителни Факти
Постна рецепта за лозови сарми
Количество за порция
Калории 410
Калории от мазнини 252
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 28g
43%
Наситени мазнини 4g
20%
Полинаситени мазнини 10g
Мононаситени мазнини 7g
Натрий 1226mg
51%
Калий 91mg
3%
Общо въглехидрати 36g
12%
Фибри 6g
24%
Захари 3g
Протеин 4g
8%
Витамин A
20%
Витамин C
11%
Калции
11%
Желязо
20%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.