ИНФОРМАЦИЯ
Постни пълнени чушки с ориз
Невероятно вкусни и лесни пълнени чушки, подходящи и за големите български празници. Постните пълнени чушки пълнени с ориз не са от най-разпространените рецепти, но когато дойде време за пости, или пък просто когато искаме да си хапнем леки ястия се сещаме за тях. Постните чушки пълнени с ориз обаче са толкова вкусни, че трудно ще устоите да не си поискате още една порция. Освен всичко останало постните чушки пълнени с ориз са идеални, както за менюто на всеки вегетарианец, така дори и за менюто на веганите тъй като не съдържат никакви продукти от животински произход. Като заключение – постните чушки пълнени с ориз са едно универсално вкусно постно ястие.-
Подготовка
30 м -
Готвене
45 м -
Готово след
75 м
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Лукът се нарязва на ситно и се задушава заедно с изчистения ориз в половината от мазнината.
СТЪПКА 2
Плънката се подправя със сол, чубрица, червен пипер, магданоз и се залива с 1 чаша топла вода. Оставя се на котлона, докато се поеме течността.
СТЪПКА 3
Прибавят се меката част на доматите, нарязани на ситно, сол и черен пипер на вкус. Чушките се почистват от дръжките и семето, посоляват се отвътре и се напълват до 2/3 с оризовата смес.
СТЪПКА 4
Чушките се нареждат в тавичка и се заливат с останалата част от доматите, нарязани на ситно и смесени с останалата мазнина.
СТЪПКА 5
Доливат се 2 ч.ч. гореща вода и ястието се пече в умерена фурна (200 градуса), докато оризът се свари.. Поднася се, поръсено със ситно нарязан магданоз.