ИНФОРМАЦИЯ
Пържена пица с домашно тесто
Пригответе си тази невероятна пържена пица и ще се убедите сами каква вкусотия е.-
Подготовка
30 м -
Готвене
15 м -
Готово след
45 м
СЪСТАВКИ
- 200 гр. брашно
- 30 мл. слънчогледово олио
- 85 мл. топла вода
- 1 ч.л. захар
- 1/2 ч.л. сол
- 1 ч.л. суха мая
- кашкавал на вкус
- сух луканков колбас на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Затоплете леко водата и вътре изсипете маята и захарта. Оставете за пет минути да постои, докато се активира маята.
СТЪПКА 2
Изсипете брашното в широка купа или на плота, където ще месите. Направете кладенче. Вътре изсипете горната смес.
СТЪПКА 3
Прибавете олиото. Солта поръсете по края на кладенчето / по външния диаметър /, за да не е в пряк контакт с маята. Замесете от горните продукти тесто. Получава се малко по – твърдо от обичайното. Не нужно да месите дълго. Щом се оформи топка е готово. Оставете тестото на топло за 40 минути да се отпусне в купа. Преди това покрийте купата със стреч-найлон и леко намазнете с олио дъното. С малко олио намажете и повърхността на тестото. Загърнете с висящите краища на фолиото. Това се прави за да не залепва тестото по найлона.
СТЪПКА 4
След като престои тестото го разделете на 4 части. От всяка четвъртинка разточете кръг с диаметър 20 сантиметра. Краищата намокрете с вода, с четчица. Сложете плънка от кашкавал и сух колбас. Не я пестете. Трябва да има достатъчно. Прегънете на две и притиснете краищата с вилица. Постарайте се да притиснете добре, за да не се отвори при пърженето. Подготвените пици наредете върху памучна кърпа. Така не залепват.
СТЪПКА 5
Загрейте олиото и изпържете от двете страни всяка пица. Готовите пици изваждайте върху салфетка, макар, че те не поемат почти никаква мазнина.