-
Подготовка
40 м -
Готвене
15 м -
Готово след
55 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 1 ч.ч. хладка вода
- 800 г брашно
- 1 бр. яйце
- 2 с.л. зехтин или олио
- 250 г краве сирене
- 50 г масло
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Киселото мляко се смесва с водата и разбитото яйце, добавя се щипка сол, захар и зехтин и се разбърква.
СТЪПКА 2
Брашното се пресява в купа и се добавя сместа. Замесва се до меко, еластично тесто, добавя се още брашно, ако е необходимо. Оставете го 30 минути да втаса.
СТЪПКА 3
Тестото се разделя на 8 равни части. Всяка част се разточва с точилката на тънък лист, колкото е големината на тигана.
СТЪПКА 4
4 се намазват с масло и се поръсват с натрошено сирене. С другите четири се захлупват и леко се притискат за да се запечатат пластовете.
СТЪПКА 5
Котлона се включва на средна степен и се поставя тиган с дебело дъно. Намазва се олио и се пече всяка пърленка от двете страни до златисто-кафяв цвят.
Хранителни Факти
Пърленка със сирене
Количество за порция
Калории 1152
Калории от мазнини 351
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 39g
60%
Наситени мазнини 20g
100%
Полинаситени мазнини 3g
Мононаситени мазнини 14g
Холестерол 129mg
43%
Натрий 442mg
18%
Калий 423mg
12%
Общо въглехидрати 158g
53%
Фибри 5g
20%
Захари 5g
Протеин 41g
82%
Витамин A
18%
Витамин C
1%
Калции
57%
Желязо
54%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.