ИНФОРМАЦИЯ
Саздърма с яйца
Предлагаме ви една чудесна рецепта за вас и вашето семейство. Често създарма с яйца се приготвя за трапезата за Великден.
-
Подготовка
10 м -
Готвене
15 м -
Готово след
25 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 500 гр саздърма
- 6 бр яйца
- 250 гр кромид лук
- 100 гр мазнина
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в мазнина.
СТЪПКА 2
След което него се прибавя саздърмата, нарязана на парчета, и разбитите яйца, като всичко се бърка до запържване на яйцата.
Хранителни Факти
Саздърма с яйца
Количество за порция
Калории 460
Калории от мазнини 378
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 42g
65%
Наситени мазнини 7g
35%
Полинаситени мазнини 18g
Мононаситени мазнини 15g
Холестерол 372mg
124%
Натрий 127mg
5%
Калий 238mg
7%
Общо въглехидрати 9g
3%
Фибри 1g
4%
Захари 4g
Протеин 12g
24%
Витамин A
8%
Витамин C
9%
Калции
6%
Желязо
9%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.