ИНФОРМАЦИЯ
Свинско филе със сос от боровинки и малини
Любители сте на свинското месо? Обичате сладко солени ястия? Тази рецепта е перфетна за вас. Не пропускайте да опитате това ястие, свинско филе със сос от боровинки и малини. Приготвя се лесно а резултата е превъзходен!-
Подготовка
15 м -
Готвене
40 м -
Готово след
55 м
СЪСТАВКИ
За месото
- 1 кг свинско филе
- 4 бр чесън пресовани скилидки
- 2 с.л. дижонска горчица
- 3 бр лимон сок и кора
- 2 бр розмарин клончета
- сол на вкус
- зехтин
- черен пипер вкус
За соса
- 2 с.л. масло
- 1 бр лук глава - нарязана на ситно
- 1 ч.ч. червено вино
- 1/4 ч.ч. портокалов сок
- 2 с.л. захар
- 12 бр малини пресни
- 12 бр боровинки пресни
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Направете марината, като смесите лимоновите кори и сок, чесън, розмарин и горчица. Добавете около 2 - 3 супени лъжици зехтин, сол, черен пипер и разбъркайте сместа.
СТЪПКА 2
Разстелете стреч фолио, нарежете и наредете месото, застъпвайки краищата му, намажете с марината отвън и отвътре. Завийте на стегнато руло и охладете минимум за 6 часа.
СТЪПКА 3
Загрейте фурната на 190 градуса, премахнете стреч фолиото и запечатайте рулото от всички страни на нагорещен тиган със зехтин. Подправете със сол и черен пипер, прехвърлете го в алуминиев лист и завийте.
СТЪПКА 4
Запечете филето за 30 мин, изключете фурната и го оставете вътре.
СТЪПКА 5
Сгорещете маслото в тиган, сотирайте лука, добавете останалите продукти и намалете мощността на котлона. Оставете соса да къкри на слаб огън, докато се сгъсти.
СТЪПКА 6
Извадете свинското филе, разрежете и поднесете, гарнирано с плодов сос.