Спанак с нахут

ИНФОРМАЦИЯ

Спанак с нахут

Страхотно ястие - спанак с нахут. Не се бавете и го опитайте и вие!

  • Подготовка

    10 м
  • Готвене

    20 м
  • Готово след

    30 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Спанак с нахут
Спанак с нахут

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Нахута накисвате първоначално за 24 часа. Ако е взет от консерва, го накисвате за 20 мин, докато набъбне. След което го варите до хужаво сваряване.

СТЪПКА 2

Запържвате спанака с лука и чесъна в олио или зехтин. Накрая добавяте доматите, нарязани на кубчета.

СТЪПКА 3

След като нахутът се свари, смесвате го с доматите и спанака.

Хранителни Факти
Спанак с нахут
Количество за порция
Калории 89 Калории от мазнини 9
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 1g 2%
Наситени мазнини 0.2g 1%
Полинаситени мазнини 0.3g
Мононаситени мазнини 0.1g
Натрий 125mg 5%
Калий 609mg 17%
Общо въглехидрати 17g 6%
Фибри 4g 16%
Захари 5g
Протеин 5g 10%
Витамин A 114%
Витамин C 53%
Калции 7%
Желязо 10%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button