ИНФОРМАЦИЯ
Спанак с нахут
Страхотно ястие - спанак с нахут. Не се бавете и го опитайте и вие!
-
Подготовка
10 м -
Готвене
20 м -
Готово след
30 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Нахута накисвате първоначално за 24 часа. Ако е взет от консерва, го накисвате за 20 мин, докато набъбне. След което го варите до хужаво сваряване.
СТЪПКА 2
Запържвате спанака с лука и чесъна в олио или зехтин. Накрая добавяте доматите, нарязани на кубчета.
СТЪПКА 3
След като нахутът се свари, смесвате го с доматите и спанака.
Хранителни Факти
Спанак с нахут
Количество за порция
Калории 89
Калории от мазнини 9
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 1g
2%
Наситени мазнини 0.2g
1%
Полинаситени мазнини 0.3g
Мононаситени мазнини 0.1g
Натрий 125mg
5%
Калий 609mg
17%
Общо въглехидрати 17g
6%
Фибри 4g
16%
Захари 5g
Протеин 5g
10%
Витамин A
114%
Витамин C
53%
Калции
7%
Желязо
10%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.