ИНФОРМАЦИЯ
Турски бухтички
Невероятни бухтички със сирене. Страхотна закуска, която не изисква допълнения освен чай, кафе или айрян.-
Подготовка
15 м -
Готвене
20 м -
Готово след
35 м
СЪСТАВКИ
- 3 бр. яйца
- 3 с.л. кисело мляко
- 1 ч.л. оцет
- 1/2 ч.л. сол ако сиренето е солено я пропуснете
- 10 гр. бакпулвер
- 80 гр. краве масло разтопено
- 150 гр. сирене
- 220 гр. брашно
- олио за пържене
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
В купата на миксера разбийте яйцата за около минута. Преди това поставете бъркалката за тесто.
СТЪПКА 2
В отделна купичка смесете киселото мляко, оцета и бакпулвера. Разбъркайте ги и ги прибавете към яйцата. Пуснете бъркалката отново за около минута. Продуктите трябва да се смесят добре.
СТЪПКА 3
Прибавете солта. Ако не обичате солено може и без нея. Прибавете разтопеното, но не горещо масло. Отново разбъркайте. Прибавете настърганото или натрошено сирене, а след това брашното. Получава се гъста и лепкава смес. Така трябва.
СТЪПКА 4
Загрейте олиото в тенджерка. Не го пестете. С помощта на лъжица за сладолед или с малка лъжичка пускайте топки в сгорещеното олио. Не включвайте котлона на най-висока степен.
СТЪПКА 5
Когато вашите турски бухти се зачервят от всички страни са готови. Изваждайте ги върху кухненска хартия за да се попие излишната мазнина макар, че такава почти няма.