ИНФОРМАЦИЯ
Японска Картофена Салата
Тази японска картофена салата се приготвя много лесно и много бързо. Подходяща е за всеки повод. Опитайте я сега!-
Подготовка
15 м -
Готвене
15 м -
Готово след
30 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 450 гр картофи
- 50 гр краставици
- 50 гр моркови
- 3/4 ч.ч. майонеза
- 2 ч.л. захар
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Сварете обелените картофи. Намачкайте ги на грубо пюре.
СТЪПКА 2
Краставицата и моркова нарежете на тънки резени. Морковите пуснете за 2 - 3 мин във вряща вода, отцедете ги и ги оставете да поизсъхнат.
СТЪПКА 3
В купа смесете картофите, краставиците, морковите, майонезата, солта, захарта и пипера.
СТЪПКА 4
Разбъркайте и оставете няколко часа в хладилник.
Хранителни Факти
Японска Картофена Салата
Количество за порция
Калории 306
Калории от мазнини 162
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 18g
28%
Наситени мазнини 3g
15%
Полинаситени мазнини 9g
Мононаситени мазнини 5g
Холестерол 12mg
4%
Натрий 610mg
25%
Калий 418mg
12%
Общо въглехидрати 36g
12%
Фибри 2g
8%
Захари 7g
Протеин 2g
4%
Витамин A
46%
Витамин C
15%
Калции
2%
Желязо
3%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.