Симптомите на цистита могат да бъдат скрити

Симптоми и лекове на цистит

Как да разберем дали страдаме от цистит?

Много често при по-възрастните хора симптомите за инфекция на пикочните пътища се свързват със симптомите на така наречената инконтиненция, или неконтролируемо изпускане на урина при кашляне, кихане, вдигане на тежки предмети или резки движения на тялото. Докато си мислим, че симптомите са свързани с инконтиненцията може да се задълбочи и да доведе до редица усложнения.

Симптомите на цистита могат да бъдат скрити
Симптомите на цистита могат да бъдат скрити

С времето, така или иначе, мускулите на тялото отслабват, а лигавицата на пикочния мехур и стените на уринарните пътища изтъняват. Отслабва кръвоснабдяването на мускулите на долната част на таза и това оказва влияние при незадържането на урина. Би могло да бъде и предпоставка за нахлуване на бактерии в пикочния мехур.

Макар, че честите позиви за уриниране и невъзможността за задържане са сходни симптоми, все пак двете състояния са различни и необходимостта от специално внимание е много важна. При наличието на инфекция колонията от патогенни бактерии може да се разрасне много бързо и да достигне до уретерите или бъбреците. Затова и в двата случая профилактиката е от голямо значение.

Свързани статии

Най-ефикасното билково средство както за профилактика, така и срещу инфекция на пикочния мехур е американската червена боровинка. Тя съдържа специфични проантоцианидини РАС А, които се прилепват към бактериите и го “извозват” чрез урината извън организма. Освен това боровинката отделя в урината хипурова киселина, която я подкиселява и потиска бактериалния растеж.

За да се осъществи това “извозване” и за да се изчисти тялото от бактериите, е необходимо да се повиши диурезата (количеството урина, което се отделя). Диуретиците правят точно това. Те спомагат за изчистване на отделителната система, като засилват отделянето на течност от тъканите, облекчавайки фалшивите позиви за уриниране. Такава е златната пръчица. Тя действа диуретично, противовъзпалително и подпомага имунната система.

Продуктът SystiRen (Цистирен) съдържа комбинация от американска червена боровинка и Златна пръчица. Продуктът не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Напълно безвреден е. Можете да го намерите в аптеките без рецепта.

Вижте още и ⤵️
Цистит
Хроничен цистит

Back to top button