Народни лекове с нишадър

Лекове с нишадър

Народни лекове с нишадър

Нишадъра е чист амониев хлорид и лек за много болежки.

Вероятно сте използвали нишадър поне веднъж. Първата асоциация, която изплува в съзнанието Ви, чувайки думата нишадър, може би е гаргарата с него при гнойна ангина. Но полезните му свойства не свършват само до тук.

Свързани статии
Народни лекове с нишадър
Народни лекове с нишадър

Ето и защо всеки трябва да има в семейна аптечка пакетчета с нишадър.

Кристалчетата нишадър има противовъзпалителни, антивирусни и антигъбични свойства и е народен лек за мнозина здрвословни проблеми.

Ползите му за нашия организъм не са никак малко. В много случаи той помага повече, от който и да е медикамент.

Гнойна ангина и бронхит

Гаргара за сливици (при гнойна ангина и бронхит) и болно гърло. Амониевият хлорид не само прави секрета по-рядък (това улеснява отделянето му, респективно отхрачването), но и намалява негово количество.

Необходимо е само да добавите лъжица от лековития нишадър в чаша вода. Този разтвор се използва за гаргара, която се прави неколкократно в рамките на деня. Това гарантира избавяне от коварните гнойни налепи по сливиците и от секрета, събран в бронхите.

Възпаление на жлъчката

При възпаление на жлъчката се взима една равна кафена лъжичка нишадър и се смесва с една чаша вода и изтискания сок на един лимон. Сместа се разбърква добре до пълното разтваряне на амониевия хлорид. Пие се сутрин на гладно, като не се закусва, а се обядва 4-5 часа по-късно. Разтворът се поглъща наведнъж, като е добре да имате подготвена чаша сок, която да бъде изпита веднага след пазтвора с нишадър, за да се избегне повръщане заради лошия му вкус.

Народни лекове с нишадър
Народни лекове с нишадър

При гъбички

Лековитият нишадър може премахне досадните гъбички така, както много медикаменти не успяват.

Вероятно сте се сблъскали с проблема, знаете, че гъбичките са упорити и досадни, без значение по коя част на тялото се намират. Премахването им в повечето случаи е нетрайно и след края на лечението, те рецидивират.

Потвърждение от натуропат за ефективно лечение с нишадър на гъбички, включително и по ноктите. Коментирайте и вие под публикацията как използвате нишадъра!

С помощта на нишадъра ще победите тези кошмарни образувания завинаги. Ако гъбичките са нападнали ноктите Ви или друг участък по повърхността на кожата, атакувайте ги с разтвор от нишадър (100 грама амониев хлорид на 0,5 литра вода). Поразените участъци се киснат половин час в този разтвор.

Преди да потопите ръцете си в него е препоръчително да отделите малко от течността в шишенце и с помощта на памучен тампон няколко пъти дневно да нанасяте от нея върху поразените от тази напаст участъци.

С нишадър може да атакувате даже вагиналните гъбички. За целта се прави промивка с разтвор, приготвен по гореописания начин, но с двойно по-малко количество нишадър, тъй като интимната област е чувствителна. За още по-бърз ефект от процедурата, препоръчва се да я извършвате с дамски душ.

С него може да се снабдите от всяка аптека. Използва се, за да достигне разтвора по-навътре във влагалището.

Препоръчваме да опитате и с тампон, напоен с мед и щипка нишадър. Това лековито средство убива инфекциите в интимната област. Но все пак не забравяйте, че гъбичките в тази част от тялото са сериозен проблем, който изисква компетентното мнение на специалист.

Също така ако смесите мас с нишадър е спасение срещу коварните гъбички. От тези две съставки и малка лъжичка салицил се приготвя домашен мехлем. Нишадърът е в равни количества със салицила, т.е. една една малка лъжичка, а маста, нужна за мехлема е около 10-15 грама.

С получения крем се мажат засегнатите участъци до пълното изчезване на гъбичките. Подобрение се забелязва още след първото приложение.

При болки при уриниране

Ако ви измъчват нетърпими болки при уриниране, лековитият нишадър и в този случай е Вашето спасение. В комбинация с ябълка той ще Ви избави от болката.

Една ябълка се реже през средата. Внимателно се почистват семенца на плода, след което той се поръсва с няколко щипки нишадър. Поставя се в загрята фурна и остава там, докато кристалчетата се разтворят напълно.

Лековития плод трябва да се изяде сутрин преди закуска. Процедурата трябва да бъде повторена пет поредни дни, за да има ефект от нея.

При астма

При астма сутрин на гладно се приема една супена лъжица мед, разбъркана с 1 грам нишадър.

Също така вътрешният му прием с мед гарантира избавяне от кошмарното усещане по време на астматичен пристъп. Лъжичка мед с добавен грам нишадър към нея, се поглъща всяка сутрин на празен стомах. Изпълнява се седмица.

Ако усещате, че имате нужда от още един курс, не се колебайте и го направете отново.

Ако страдате от циреи, същият лек отново идва на помощ. Взима се една добре узряла смокиня, разрязва се на две и обилно се поръсва с нишадър. След това се поставя върху болното място и се превързва.

При акне

С нишадър можете да премахнете и неприятното акне. Може да използвате разтвор от него, приготвен по същия начин като този за третиране на гъбички. С помощта на памучен тампон се третират възпалени участъци по кожата на лицето. Престоява се половин час. Следва изплакване с хладка вода.

Опитайте и следната изпитана маска за лице. Към лъжица кисело мляко се добавя лъжичка нишадър. С приготвената смес се обтрива лицето няколко минути (2-3 минути е достатъчно), след което се престоява четвърт час.

Сместа се сваля с помощта на тампон, който е предварително напоен във вода или розова вода. След това лицето може да се наплиска със студена вода. Нанася се дневен крем, за да се успокои опъването.

В такъв случай добре се отразява и вътрешния прием на следната смес – мед и нишадър (по една малка лъжичка и от двете), към които е прибавен разбит жълтък. Разбърква добре и се приема на празен стомах.

След еднократния прием на тази кашичка лицето Ви ще се избистри, а пъпките ще изчезнат.

Това лекарство се препоръчва не само при младежки пъпки, но и при предразположеност към циреи. Циреите може да атакувате и с помощта на нишадър и смокиня. Ароматният плод се разделя на две и се поръсва с щипка амониев хлорид.

При синузит

Ако страдате от синузит, лековитият нишадър ще Ви избави от дискомфорта. Приготвя се тампони от силна ракия, смесена с малко нишадър. По един тампон се поставя във всяка ноздра и така се спи цяла нощ.

Вдишване на нишадър помага много при хрема и запушен нос.

При синузит - нишадър
При синузит – нишадър

Спирт от нишадър

Амониевият хлорид е основна съставка и на така наречения нишадърен спирт. Може би не знаете, че той е изключително ефективен в борбата с нежеланото окосмяване в зони, където не се препоръчва епилация.

Появяването на окосмяване по необичайни места е в състояние сериозно да влоши качеството на живот. Често в такива случай прибягваме към самобръсначката и пинсетите. Но дали те са най-добрият начин. След няколко дни издайническите косъмчета отново се появяват и този път са по-забележими отпреди.

Смес на три процентов разтвор кислородна вода с лъжичка нишадърен спирт може да разреши проблема с окосмяването по лицето. Двете съставки се смесват с крем за бръснене и така се престоява, докато сместа засъхне върху кожата. Изплаква се с чиста вода и върху третирания участък се поръсва пудра с талк.

Ще забележите как след няколко приложения косъмчета започват да изтъняват. Стават по-светли и незабележими.

Нишадъреният спирт е незаменим помощник в домакинството. Равни количества от него, вода и сапун се смесват и с тях се почиства кожата от петна и замърсявания. Използва се и за почистването на велур, но смесен със сапун.

При диабет

Амониевият хлорид, приет вътрешно, регулира нивата на кръвната захар. Предлагаме Ви изпитана рецепта, която е изключително подходяща за болни от диабет. Прилага се веднъж месечно на една и съща дата.

Смесват 250 милилитра лимонада с лъжичка нишадър. При добавянето на кристалчетата към напитка тя започва да кипи.

Не забравяйте на следващия месец на същата дата да приемете отново доза от лековитата лимонада.

При хемороиди

Нишадър в комбинация с мед и майчин лист ще Ви избави от болезнените хемороиди. В малко бурканче пчелен мед се добавя лъжица стрита билка майчин лист и лъжица нишадър.

От тази смес се взима по една лъжица сутрин на гладно.

След приема на приготвената доза с едно бурканче мед, се прави почивка и след три месеца при необходимост може да повторите процедурата.

При афти и херпес

Амониевият хлорид може да Ви избави и от досадните афти и от неприятните херпеси. При афти в устата помага гаргара с нишадър, приготвена по начина за жабурене при гнойна ангина.

Херпеса би могъл да атакувате с директно намазване върху него с тампон, напоен в равни количества вода и нишадър. Ще остане очаровани от ефекта. Нишадърът ще стопи коварния херпес.

Може да третирате проблемния участък и с боров вазелин, смесен с щипка нишадър. Вазелинът може да се замести с натурален гел от алое вера.

За венци

Амониевият хлорид е едно от изпитаните средства, което ще Ви помогне при кървящи и болезнени венци. При пародонтоза добре действа жабуренето с тетра и лъжичка нишадър. Една голяма лъжица от билката се вари десет минути в половин литър вода след прецеждането на отварата към нея се добавя амониевия хлорид.

Жабурене по няколко пъти дневно спира кървенето на венците.

Ако Ви боли зъб, е добре да опитате промивка на устата с разтвор от силна ракия и нишадър, който незабавно ще облекчи болката Ви.

Странични ефекти

Приемът на амониевият хлорид може да доведе до странични ефети.

Той известен с диуретичните си качества.

Той спада към групата на киселинообразуващите диуретици. Действието му се изразява в промени в рН показателите на кръвта. За са се преустанови това негативно влияние, е наложително да се прекрати приема на нишадър.

Не пропускайте да видите и ⤵️
Лекове за нервен стомах
Лекове за болки в стомаха
Лекове срещу тъмни петна по кожата

Back to top button