Скрийте килограмите с правилните дрехи

Как да подберем дрехите си за да скрием излишните килограми?

Правилните дрехи за по-слаба фигура

За борбата с излишното тегло са измислени не малко способиот всевъзможни видове физически упражнения до стотици различни диети.

За съжаление, далеч не всички начини са актуални: ако трябва да скриете излишното си тегло много бързо, то най-полезният помощник се оказва добре подбраният гардероб.

Скрийте килограмите с правилните дрехи
Скрийте килограмите с правилните дрехи

Главното правило за избор на дрехи за „маскировка“ на излишното тегло е балансът на пропорциите: дрехите не трябва да бъдат прекалено прилепнали или прекалено свободни.

Безформените, прекалено свободните или дълги дрехи не правят фигурата по- пропорционална, а обратното, заставят я да изглежда по-масивна. Така например класическата делова риза, която завършва в горната част на бедрата, но не по-надолу, визуално прави краката по-дълги, а бедрата  – по-стройни.

Най-стилните елементи на гардероба

Роклите и топовете с висока талия са идеален вариант за дамите с по-голям корем. Благодарение на особената кройка такива дрехи едновременно и скриват проблемните зони, и изглеждат красиво. А главният плюс е в това, че те много лесно се вписват и в ежедневното, и в деловото, и във вечерното облекло.

Свободните, прави дънки и панталони са единствения модел, който не подчертава прекалено пълните бедра. За да скриете излишното тегло, в никакъв случай не трябва да носите тесни дънки, които акцентират върху пълните бедра.

Аксесоарите: малките хитрости за идеална фигура

Да скриете излишното тегло, ще ви помогне не само правилно избраният ансамбъл, но и съответните аксесоари.

Удивително е, но един от най-добрите помощници в тази ситуация е коланът: разположен строго на талията, той съкращава торса и удължава краката. Благодарение на този малък детайл жената изглежда по-стройна и по-висока.

Стягащото бельо коригира фигурата

Гарантиран начин да придобиете стройна и стегната фигура и да се приближите до идеала пясъчен часовник е стягащото бельо, което можете да слагате и под вечерната рокля. Има много разновидности на това бельо и то едновременно може да бъде и боди, и клин, който да стяга корема и бедрата.

Експериментирайте с цветовете  

Както е известно, черният цвят скрива най-добре пълната фигура. Но не може всеки ден да се обличате като траурен агент.

Експериментите с различни цветови решения и принтове обаче помагат и визуално да направите фигурата си малко по-стройна и да отвлечете вниманието от проблемните участъци на тялото.

Не забравяйте за линиите: обличайте само дрехи с вертикални линии.

Ярките цветове винаги привличат вниманието, затова дрехите с пъстри разцветки са способни да отвлекат вниманието от проблемните части на тялото. Цветът на златисто загоряла кожа също ще ви направи видимо по-стройна.

Не пропускайте да видите и ⤵️
Причини за наднормено тегло
Цветовете на дрехите
Кога трябва да се храним за да свалим килограми?
Основни грешки при борбата с килограмите
Как да стопите килограмите с кимион

Back to top button