7 признака на необикновения ум

Какви са признаците на хората с висок интелект?

Високото ниво на интелект

Понякога психическите разстройства се явяват своеобразна основа за високо ниво на интелекта. Психолозите намират връзка между високите интелектуални показатели в детска възраст и биполярното разстройство на психиката, като депресии и психози, които се появяват в периода на младостта.

7 признака на необикновения ум
7 признака на необикновения ум

Трябва да се отбележи, че даденото изследване само добавя масло в огъня, тъй като спорове в тази посока се водят отдавна. Учените предполагат, че тази връзка може да е възникнала още в периода на еволюцията на човека: Възможно е по-високият интелект на хомо сапиенс да не е нищо друго освен резултат от генна мутация. Цената на тази мутация е по-голямата склонност към психични разстройства.

Тревожност

Хората с по-високо ниво на интелект имат по-голяма склонност към различни вълнения, отколкото хората със средно или ниско ниво на интелект. И действително, интелектът, който се е развивал заедно с тревожността, може да стане голямо преимущество в борбата за оцеляване. Дори това е печално, но истинските умни хора са принудени да страдат от постоянни тревоги.

Сови

Хората с висок интелект са склонни да лягат по-късно и да стават по-късно. По време на експеримента са изследвани 20,000 човека. Става ясно, че работният ден на хората, които “не са така съобразителни“ започва в 7,20 и завършва в 23,14 ч. А хората, които имат висок интелект стават в 7,52 ч и лягат в 00, 29 ч. Когато става дума за почивните дни, разликата е още по-значителна.

Самота

Колкото повече умните хора, общуват с околните, толкова по-малко те са удовлетворени от своя живот. Това твърдение идва в разрез с вече приетата хипотеза, че социализацията води към щастие. Както става ясно – не винаги.

Доверие

Според нови изследвания умният човек е склонен по-често да се доверява на околните. Може би просто се разбират с хората. Участниците, които са свикнали да се доверяват на околните, също казват, че са по-щастливи и здрави.

Мързел

Мързеливите хора по-често получават удоволствие от мисловния процес. В същото време, когато се занимават с нещо, вероятно просто се опитват да избегнат мисловна активност. Тези, които обичат да поразмислят, имат по-добра памет и губят повече време, за да изберат решението, което с най-добро за тях.

Нови идеи

В противовес на психическите разстройства и повишена тревожност природата е надарила умните със способността по-бързо и лесно да намират нови и нестандартни решения. Те могат понякога дори да изглеждат налудничаво, но важното е, че ги има.

Вижте още и ⤵️
Признаци, че разполагате с невероятен интелект
Липсата на желязо влияе на интелекта

Back to top button