-
Подготовка
15 м -
Готвене
10 м -
Готово след
25 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 6 бр. яйца
- 100 гр. краве масло
- 500 гр. кисело мляко
- 150 гр. сирене
- 1 с.л. оцет
- чесън
- червен пипер
- сол
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Във вряща подсолена и подкиселена с оцета вода се варят до забулване яйцата.
СТЪПКА 2
Киселото мляко се подправя със счукания чесън и сол, разбърква се с настърганото сирене и се разпределя в 2 чинии.
СТЪПКА 3
Отгоре се поставят по 3 забулени яйца, поръсват се с червен пипер и се поливат с разтопеното масло.
СТЪПКА 4
Може да запържите червения пипер в маслото за секунди и с него да залеете ястието.
СТЪПКА 5
Поднася се веднага след приготвянето.
Хранителни Факти
Яйца по панагюрски
Количество за порция
Калории 917
Калории от мазнини 666
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 74g
114%
Наситени мазнини 44g
220%
Полинаситени мазнини 4g
Мононаситени мазнини 20g
Холестерол 747mg
249%
Натрий 1592mg
66%
Калий 854mg
24%
Общо въглехидрати 23g
8%
Фибри 0.5g
2%
Захари 22g
Протеин 41g
82%
Витамин A
56%
Витамин C
5%
Калции
89%
Желязо
16%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.