Крем супа с червена леща

ИНФОРМАЦИЯ

Крем супа с червена леща

Бърза и лесна рецепта с червена леща.
  • Подготовка

    15 м
  • Готвене

    20 м
  • Готово след

    35 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции
Крем супа с червена леща
Крем супа с червена леща

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Слагаме лещата в студена вода да ври за около 15-20 минути (да се разври), като количеството вода е около 4 пръста над лещата.

СТЪПКА 2

В тиган слагаме 20 грама от маслото запържваме нарязаният лук, докато стане като “стъкло” и го изсипваме в лещата.

СТЪПКА 3

Тъй като супата доста се е сгъстила, доливаме вода по преценка, в зависимост колко гъста искаме да бъде, по принцип около 2-3 ч.ч. вода. Прибавяме чесъна, нарязан на ситно и джоджена.

СТЪПКА 4

В същия тиган правим запръжка от останалите 20 грама масло, една щипка сладък и лютив пипер, след като се запържи леко изсипваме салцата или доматите и прибавяме към супата. Пасираме. Добавяме черния пипер и джоджена.

СТЪПКА 5

Супата сервираме гореща, по желание гарнирана със ситно нарязан зелен лук или люта чушка и малко зехтин.

Хранителни Факти
Крем супа с червена леща
Количество за порция
Калории 393 Калории от мазнини 153
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 17g 26%
Наситени мазнини 6g 30%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 8g
Холестерол 22mg 7%
Натрий 16mg 1%
Калий 250mg 7%
Общо въглехидрати 45g 15%
Фибри 18g 72%
Захари 4g
Протеин 17g 34%
Витамин A 13%
Витамин C 11%
Калции 4%
Желязо 29%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button