-
Подготовка
30 м -
Готвене
15 м -
Готово след
45 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 2-3 бр. патладжана
- 450 гр. кисело мляко
- 2 бр. скилидки чесън
- зехтин на вкус
- сол на вкус
- копър на вкус
- лимонов сок на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Патладжаните се почистват, измиват и се нарязват на кръгчета. Нареждат се в цедка и се посоляват.
СТЪПКА 2
Оставят се да престоят 30 минути, след което се отцеждат от горчивия сок. Подсушават се с кухненско руло.
СТЪПКА 3
В голям тиган се сгорещява мазнината. Кръгчетата патладжани се изпържват от всяка страна до златист цвят.
СТЪПКА 4
Киселото мляко се поставя в дълбок съд и се прибавя счуканият чесън. Добавя се ситно нарязаният копър и малко зехтин. Заливката се разбърква добре, като по желание може да се добави лимонов сок.
СТЪПКА 5
Готовите патладжани се се заливат с приготвената заливка. Патладжаните с кисело мляко поднасят се топли или студени.
Хранителни Факти
Патладжан с кисело мляко
Количество за порция
Калории 90
Калории от мазнини 18
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 2g
3%
Наситени мазнини 1g
5%
Полинаситени мазнини 0.1g
Мононаситени мазнини 0.5g
Холестерол 7mg
2%
Натрий 81mg
3%
Калий 398mg
11%
Общо въглехидрати 12g
4%
Фибри 2g
8%
Захари 9g
Протеин 7g
14%
Витамин A
2%
Витамин C
6%
Калции
22%
Желязо
1%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.