ИНФОРМАЦИЯ
Постни зелеви сърмички в гювеч
Много вкусна вечеря със зелеви сърми в гювеч.-
Подготовка
15 м -
Готвене
40 м -
Готово след
55 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 1 бр. кисела зелка
- 1 ч.ч. ориз
- 300 гр. гъби
- 2 бр. стръка праз
- сол на вкус
- 1/2 ч.ч. олио
- чубрица на вкус
- джоджен на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
В сгорещено олио изпържете нарязания праз, измитите и нарязани гъби.
СТЪПКА 2
Прибавете измитият ориз и пържете, като непрекъснато бъркате. Добавете подправките и солта. С охладената смес навийте сармите /в зелев лист, сложете 1 супена лъжица от сместа/.
СТЪПКА 3
Наредете сармите в гювеч и долейте с хладка вода. Покрийте добре сармите с вода, сложете малка чинийка да ги затисните.
СТЪПКА 4
Печете във фурна до готовност. Махнете капака и оставете 10-15 минути да се запекат до златисто, а може да ги прехвърлите и в тавичка, за да ги запечете и са готови за сервиране.
Хранителни Факти
Постни зелеви сърмички в гювеч
Количество за порция
Калории 463
Калории от мазнини 288
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 32g
49%
Наситени мазнини 4g
20%
Полинаситени мазнини 16g
Мононаситени мазнини 11g
Натрий 287mg
12%
Калий 965mg
28%
Общо въглехидрати 41g
14%
Фибри 8g
32%
Захари 12g
Протеин 8g
16%
Витамин A
24%
Витамин C
148%
Калции
16%
Желязо
20%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.