ИНФОРМАЦИЯ
Агнешко с мед
Тази рецепта е специално за любителите на агнешко месо. Пригответе това ястие по традиционен начин - ето и как:-
Подготовка
30 м -
Готвене
180 м -
Готово след
210 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 1 бр. агнешки бут
- 4 с.л. тъмен соев сос
- 2 ч.л. червен пипер
- 2 с.л. мед пчелен
- 4 с.л. олио
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- бахар 2 зрънца счукан
- чили сос на вкус
- 4-5 бр. стръка девесил
- 2 бр. стръка розмарин
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Агнешкото направете на големи парчета и ги подредете в тава. Полейте със струйка мазнина и раздрусайте тавата. Всяко парче натъркайте леко със сол.
СТЪПКА 2
Соевия сос, меда, олиото, черен пипер на вкус, червения пипер, счукания бахар и чили соса пасирайте или разбъркайте, докато се получи гладка паста. Ако е много гъста, разредете с няколко с.л. червено вино.
СТЪПКА 3
С тази паста и с помощта на четка намажете обилно и отвсякъде месото. Оставете да се маринова за 2 часа, след което отгоре разпределете стръковете девесил и розмарин.
СТЪПКА 4
Долейте вода до половината на месото, покрийте с алуминиево фолио и сложете да се пече в загряна силна фурна за около 2-3 часа.
Хранителни Факти
Агнешко с мед
Количество за порция
Калории 1191
Калории от мазнини 792
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 88g
135%
Наситени мазнини 33g
165%
Полинаситени мазнини 13g
Мононаситени мазнини 36g
Холестерол 336mg
112%
Натрий 2215mg
92%
Калий 1184mg
34%
Общо въглехидрати 9g
3%
Фибри 1g
4%
Захари 7g
Протеин 87g
174%
Витамин A
29%
Витамин C
6%
Калции
8%
Желязо
41%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.