Кавърма кебап със свинско

ИНФОРМАЦИЯ

Кавърма кебап със свинско

Вижте как да приготвите това невероятно вкусно ястие. Само ви трябва свинско месо и целенчуци.
  • Подготовка

    30 м
  • Готвене

    60 м
  • Готово след

    90 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Кавърма кебап със свинско
Кавърма кебап със свинско

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Нарежете месото на средни, но приблизително еднакви по големина парчета и запържете в зехтина.

СТЪПКА 2

Обелете кромида и заедно с гъбите ги нарежете на полумесеци. Обелете два домата и почистете чушките, нарежете ги на малки парчета. Пържете месото до златисто-кафяв цвят, като периодично разбърквате, добавете гъбите и чушките и гответе още 5 мин.

СТЪПКА 3

Извадете месото и в същия съд в отделилата се мазнина от месото изпържете лука до златисто, прибавете към него заделеното месо, сложете доматите, червен пушен пипер, дафинов лист, сол и черен пипер, разбъркайте и гответе на средна температура няколко минути.

СТЪПКА 4

Смесете в едно бурканче виното и доматеното пюре, затворете с капачката и раздрусайте бурканчето - така лесно ще се смесят двата продукта. Изсипете го в ястието, добавете бульона, разбъркайте и сложете капака.

СТЪПКА 5

Задушавайте 40 мин. на средно, ако котлона ви е с 6 степени на нагряване, трябва да го включите на 3-та. Периодично разбърквайте, за да не захване на дъното.

СТЪПКА 6

Гответе до изпаряване на течността, накрая поръсете с мащерка и магданоз. Сервирайте с домашно изпечен хляб и чаша вино.

Хранителни Факти
Кавърма кебап със свинско
Количество за порция
Калории 594 Калории от мазнини 333
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 37g 57%
Наситени мазнини 11g 55%
Полинаситени мазнини 4g
Мононаситени мазнини 19g
Холестерол 144mg 48%
Натрий 780mg 33%
Калий 992mg 28%
Общо въглехидрати 17g 6%
Фибри 4g 16%
Захари 8g
Протеин 46g 92%
Витамин A 73%
Витамин C 181%
Калции 7%
Желязо 17%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button