ИНФОРМАЦИЯ
Бабината селска агнешка дроб сарма
Тази дроб сарма е едно от най-вкусните ястие.-
Подготовка
10 м -
Готвене
60 м -
Готово след
70 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 500 гр. ориз
- 300 гр. агнешки дреболии
- 2 бр. глави лук
- 100 гр. олио
- 1 с.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. лют червен пипер
- магданоз няколко стръка
- девисил няколко стръка
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Изпържваме почистените дреболии с нарязания лук. Добавяме ориза и 1.5 л вода.
СТЪПКА 2
Овкусяваме с подправките и печем в загрята фурна. Преди да махнем от огъня слагаме и ситно нарязаните магданоз и девесил.
СТЪПКА 3
Разбъркваме и запичаме.
Хранителни Факти
Бабината селска агнешка дроб сарма
Количество за порция
Калории 495
Калории от мазнини 297
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 33g
51%
Наситени мазнини 8g
40%
Полинаситени мазнини 11g
Мононаситени мазнини 12g
Холестерол 58mg
19%
Натрий 1751mg
73%
Калий 272mg
8%
Общо въглехидрати 31g
10%
Фибри 1g
4%
Захари 1g
Протеин 18g
36%
Витамин A
0.1%
Витамин C
4%
Калции
3%
Желязо
15%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.