ИНФОРМАЦИЯ
Баница на тиган със сирене и яйце
Тази вкусна баница е перфектна за бързащи домакини или за тези, които предпочитат лесните и бързи рецепти.-
Подготовка
10 м -
Готвене
5 м -
Готово след
15 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 1 бр. яйце
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 1 ч.ч. брашно
- 300 гр. сирене
- 30 гр. краве масло
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Разбийте в подходяща купа яйцето. Добавете млякото и бъркайте. Постепенно сложете и брашното, като през цялото време трябва да бъркате. Накрая се слага сиренето или изварата.
СТЪПКА 2
В нагорещен тиган се слага 15 грама масло и половината тесто се изсипва. Пържи се на слаб огън. От двете страни трябва да хване хубава златиста коричка.
СТЪПКА 3
Същото се повтаря и с останалата част от маслото и тестото. Използвайте тефлонов тиган.
Хранителни Факти
Баница на тиган със сирене и яйце
Количество за порция
Калории 2053
Калории от мазнини 900
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 100g
154%
Наситени мазнини 65g
325%
Полинаситени мазнини 5g
Мононаситени мазнини 23g
Холестерол 534mg
178%
Натрий 3514mg
146%
Калий 856mg
24%
Общо въглехидрати 204g
68%
Фибри 6g
24%
Захари 25g
Протеин 81g
162%
Витамин A
50%
Калции
182%
Желязо
78%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.