ИНФОРМАЦИЯ
Пуешки Бутчета
Можете да приготвите тези пуешки бутчета много бързо. Тази рецепта е идеална за вечеря и за любители на пуешко месо и сини сливи. Опитайте ястието сега!-
Подготовка
15 м -
Готвене
20 м -
Готово след
35 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 4 бр. долни пуешки бутчета
- 500 гр. замразени перлени лукчета белени
- 100 гр. сини сливи сушени
- 400 мл. пилешки бульон
- 150 мл. бяло вино
- 100 мл. бренди
- 50 мл. зехтин
- 1/4 бр. връзка мащерка
- 2 с.л. брашно
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Сушените сини сливи се накисват в загрятото бренди.
СТЪПКА 2
Бутчетата се овкусяват със сол и черен пипер и се за-пържват в сгорещен съд. Наливат се винотои бульонът, слагат се клонките мащерка и се готви под капак около 2 часа.
СТЪПКА 3
Перлените лукчета се запържват, докато се карамелизират. Запържва се брашното, налива се бульона на месото, като се бърка непрекъснато.
СТЪПКА 4
Месотоо, сливите и лукчетата се слагат в тава, заливат се със соса и се запичат за около 20 минути в загрята на 220 градуса фурна с вентилатор.
Хранителни Факти
Пуешки Бутчета
Количество за порция
Калории 655
Калории от мазнини 270
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 30g
46%
Наситени мазнини 7g
35%
Полинаситени мазнини 6g
Мононаситени мазнини 15g
Холестерол 178mg
59%
Натрий 509mg
21%
Калий 985mg
28%
Общо въглехидрати 20g
7%
Фибри 2g
8%
Захари 6g
Протеин 53g
106%
Витамин A
0.4%
Витамин C
14%
Калции
8%
Желязо
30%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.