ИНФОРМАЦИЯ
-
Подготовка
30 м -
Готвене
60 м -
Готово след
90 м
СЪСТАВКИ
- 1 една зелка кисело зеле
- 2 ч.ч. вода топла
- 100 мл. олио
- 1 ч.ч. ориз
- 1 кромид
- 1 ч.л. червен пипер леко лют
- черен пипер на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Взимаме една малка кисела зелка, ако нямате домашна, ползвайте голям буркан с готово нарязано кисело зеле от магазина.
СТЪПКА 2
Режем киселото зеле на лентички /не много дълги/. Слагаме ги в купа. В голяма тенджера на котлона слагаме олиото да се сгорещи.
СТЪПКА 3
Нарязваме една малка главичка стар лук на дребно. Задушаваме я в олиото. Измиваме и почистваме ориза. Слагаме го в тенджерата и разбъркваме. Трябва да стане прозрачен.
СТЪПКА 4
Нарязаното зеле се слага вътре и се разбърква. Добавяме черен пипер на вкус. Слагаме и червения пипер и разбъркваме всичко много добре.
СТЪПКА 5
Най-накрая сипваме топлата вода. Разбъркваме. Похлупваме яденето и намаляме котлона да се готви яденето. Сваряването отнема около 40 -50 минути.