Меденки със сусамов тахан

ИНФОРМАЦИЯ

Меденки със сусамов тахан

Меденките винаги са чудесна идея за малък вкусен десерт. Те са перфектно попълнение към чаша кафе или чай.
  • Подготовка

    20 м
  • Готвене

    15 м
  • Готово след

    35 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Меденки със сусамов тахан
Меденки със сусамов тахан

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Стафидите се накисват в коняк за 30 мин и се отцеждат добре.

СТЪПКА 2

В купа се смесват сусамовия тахан, медът, канелата и отцедените стафиди. Добавят се смлените орехови и овесени ядки, добавя се смачканият банан и шоколадът, рендосан или начупен на малки парченца. Всичко се смесва много добре.

СТЪПКА 3

От тестото с влажни длани се оформят топки, колкото голям орех. Подреждат се в тава, покриват се с хартия за печене.

СТЪПКА 4

Пекат се 10 - 13 мин в загрята фурна на 180 градуса до златисто.

Хранителни Факти
Меденки със сусамов тахан
Количество за порция
Калории 488 Калории от мазнини 144
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 16g 25%
Наситени мазнини 4g 20%
Полинаситени мазнини 7g
Мононаситени мазнини 4g
Натрий 148mg 6%
Калий 802mg 23%
Общо въглехидрати 92g 31%
Фибри 9g 36%
Захари 48g
Протеин 10g 20%
Витамин A 12%
Витамин C 14%
Калции 5%
Желязо 39%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button