ИНФОРМАЦИЯ
Крем супа с карфиол
Карфиолът е истински склад на полезни хранителни вещества. Опитайте изисканата постна крем супа и ще останете доволни от наситения ѝ вкус и нежен аромат.-
Подготовка
15 м -
Готвене
30 м -
Готово след
45 м
СЪСТАВКИ
- 400 гр карфиол
- 2 л вода
- 1 бр глава лук
- 1 с.л. Растително масло
- 2 ч.л. пресято брашно
- смлян бахар щипка
- черен пипер щипка
- млян черен пипер щипка
- сол на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Разделете карфиола на съцветия. Изплакнете, изрежете тъмните петна и всяко съцветие разрежете на 2 така, че да не са твърде големи. Обелете и нарежете лука.
СТЪПКА 2
В тенджера сипете растителното масло. Когато маслото се загрее, добавете брашното. При непрекъснато бъркане запържете брашното за около 2 мин, докато леко потъмнее. Разредете постепенно с половината от водата, а когато получите хомогенна смес, без бучки, добавете останалата вода. Когато водата заври, добавете лика и карфиола. Покрийте съда и варете супата около 20 мин, докато съцветията омекнат.
СТЪПКА 3
Пет мин преди супата да е готова, добавете към нея червен пипер. Подптавете с бахар, черен пипер и сол. Покрийте с капак и оставете на котлона още 5 мин. Когато супата се поохлади, пасирайте с блендер.
СТЪПКА 4
Сервирайте с препечени филийки.