ИНФОРМАЦИЯ
Пилешки шишчета с ядки и орехов сос
Опитайте тези апетитни пилешки шишчета с ядки и орехов сос. Вкусът им е превъзходен!-
Подготовка
70 м -
Готвене
45 м -
Готово след
115 м
СЪСТАВКИ
- 500 гр пилешко филе може и със свинско
- 1 бр настърган лук
- 4 скилидки пресован чесън
- 1/2 ч.л. смлян джинджифил
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 2 с.л. фъстъци предварително запечени и обелени
- 1 ч.л. сол
- черен пипер на вкус
- 1 с.л. олио
Орехов сос
- 400 гр орехови ядки
- 3 бр скилидки пресован чесън
- шафран на вкус
- сух кориандър на вкус
- 1/2 ч.л. чили
- 1 ч.л. сол
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Нарежете на хапки 500 гр пилешко (или свинско) филе и го мариновайте за 1 час в смес от 1 настърган лук, 4 скилидки пресован чесън, 1/2 лъжичка смлян джинджифил, сол и черен пипер на вкус, лъжица олио и 2 лъжици предварително запечени и обелени фъстъци.
СТЪПКА 2
Накиснете във вода къси дървени шишчета и нанижете месото – по 5 - 6 хапки на шиш. Сгорещете фурната на 180 градуса, наредете шишчетата в тава застлана с хартия за печене и ги печете около 45 мин, като 1 - 2 пъти ги обръщате.
СТЪПКА 3
Сервирайте ги със сос, който е походящ и за всякакви меса, риба или задушени зеленчуци.
СТЪПКА 4
Смелете 400 гр орехови ядки в блендера, смесете ги с 3 скилидки пресован чесън, по 1 лъжичка сол, черен пипер, шафран, сух кориандър и 1/2 л чили. В получената смес сипвайте на части и с разбъркване 50 мл вряла вода, до желаната гъстота – сосът трябва да прилича на гъста сметана.