Паниран Зелен фасул

ИНФОРМАЦИЯ

Паниран Зелен фасул

Опитайте тази изпитана рецепта за паниран зелен фасул. Ястието е подходящо както за ообяд така и за вечеря.
  • Подготовка

    5 м
  • Готвене

    20 м
  • Готово след

    25 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Паниран Зелен фасул
Паниран Зелен фасул

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Пресният фасул се почиства и се сварява в кипяща подсолена вода – трябва да остане леко хрупкав. Отцежда се, залива се със студена вода, след което се отцежда отново и се осолява.

СТЪПКА 2

Брашното се смесва с бакпулвера, сол и черен пипер на вкус. Прави се кладенче и вътре се чукват яйцата. Наливат се около 150 мл студена вода и се разбърква. Трябва да се получи средно гъсто тесто за паниране.

СТЪПКА 3

Фасулът се овалва в брашно. След това се потапя в панировката. Пържи се на маслена баня до златисто.

Хранителни Факти
Паниран Зелен фасул
Количество за порция
Калории 266 Калории от мазнини 36
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 4g 6%
Наситени мазнини 1g 5%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 1g
Холестерол 124mg 41%
Натрий 226mg 9%
Калий 438mg 13%
Общо въглехидрати 48g 16%
Фибри 7g 28%
Захари 3g
Протеин 12g 24%
Витамин A 9%
Витамин C 30%
Калции 17%
Желязо 26%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button