Сарми от лозови листа

ИНФОРМАЦИЯ

Сарми от лозови листа

Опитайте тези апетитни сарми от лозови листа и кайма от овче месо. Рецептата е подходяща и за Петковден.
  • Подготовка

    30 м
  • Готвене

    50 м
  • Готово след

    80 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Сарми от лозови листа
Сарми от лозови листа

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Лозовите листа се попарват и измиват добре. Каймата се смесва с изчистения и измит ориз, прибавят се нарязаният на ситно кромид лук, солта, мазнината и подправките.

СТЪПКА 2

Получената смес се завива в листата - 1 лъжица кайма в едно листо.

СТЪПКА 3

Подредените в тенджера сармички се заливат с малко гореща вода, притискат се отгоре с чиния и се варят на тих огън, а ако водата изври, се долива по малко.

СТЪПКА 4

Варят се, докато останат на мазнина. Могат да се ядат и с кисело мляко.

Хранителни Факти
Сарми от лозови листа
Количество за порция
Калории 780 Калории от мазнини 585
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 65g 100%
Наситени мазнини 11g 55%
Полинаситени мазнини 25g
Мононаситени мазнини 22g
Холестерол 56mg 19%
Натрий 2736mg 114%
Калий 312mg 9%
Общо въглехидрати 31g 10%
Фибри 5g 20%
Захари 2g
Протеин 19g 38%
Витамин A 10%
Витамин C 15%
Калции 11%
Желязо 22%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button