ИНФОРМАЦИЯ
Леща яхния
Предлагаме ви една различна рецепта с леща. Пригответе я под формата на яхния. Ястието може да се приготвя за всеки повод, но е изключително популярно на Андреевден.-
Подготовка
10 м -
Готвене
40 м -
Готово след
50 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Лукът, чесънът и морковът се нарязват на ситно и се запържват.
СТЪПКА 2
Лещата и червения пипер се довавят, доливат се 2-3 чаши вода или бульон и се задушава.
СТЪПКА 3
Добавят се зеленчуците.
СТЪПКА 4
Добавя се водата с брашно.
СТЪПКА 5
След сваляне от котлона се поръсва с нарязан магданоз.
Хранителни Факти
Леща яхния
Количество за порция
Калории 357
Калории от мазнини 108
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 12g
18%
Наситени мазнини 2g
10%
Полинаситени мазнини 6g
Мононаситени мазнини 4g
Натрий 22mg
1%
Калий 701mg
20%
Общо въглехидрати 53g
18%
Фибри 10g
40%
Захари 3g
Протеин 18g
36%
Витамин A
98%
Витамин C
55%
Калции
4%
Желязо
30%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.