ИНФОРМАЦИЯ
Печен патладжан с пармезан и моцарела
Зардавайте вашите близки с невероятно вкусен патладжан с пармезан и моцарела. Ето как бързо и лесно да приготвите това вълшебно ястие:
-
Подготовка
20 м -
Готвене
20 м -
Готово след
40 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Патладжаните се издълбават по дължина и вътрешността им се издълбава до 1/2 см от кората.
СТЪПКА 2
В загрята мазнина се задушават до златисто ситно нарязаният лук, счуканият чесън и вътрешността на патладжана. Подправя се с риган, черен пипер и сол.
СТЪПКА 3
Със сместа се пълнят издълбаните патладжани и се поръсват с пармезан, крутони и магданоз. Редят се в тавичка и се заливат със сока от настърганите домати. Отгоре се редят парченца моцарела. Пекат се в предварително загрята фурна около 20 мин.
Хранителни Факти
Печен патладжан с пармезан и моцарела
Количество за порция
Калории 882
Калории от мазнини 495
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 55g
85%
Наситени мазнини 23g
115%
Полинаситени мазнини 4g
Мононаситени мазнини 25g
Холестерол 103mg
34%
Натрий 1740mg
73%
Калий 1130mg
32%
Общо въглехидрати 58g
19%
Фибри 13g
52%
Захари 14g
Протеин 42g
84%
Витамин A
43%
Витамин C
44%
Калции
94%
Желязо
17%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.