Халва

ИНФОРМАЦИЯ

Халва

Не пропускайте да опитате тази превъзходна халва. Зарадвайте вашите близки с нещо сладичко на вашата празнична трапеза. Често халва се приготвя за Сирни заговезни.

  • Подготовка

    30 м
  • Готвене

    15 м
  • Готово след

    45 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Халва
Халва

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Оризът се счуква в хаванче и заедно с маслото, захарта и водата се слагат в тенджера на среден огън, като се бъркат непрекъенато, докато сместа се сгъсти.

СТЪПКА 2

Насипва ce след това в намазана е масло тава и се пече до зачервяване.

СТЪПКА 3

След изпичане се залива със сироп, приготвен от 150 гр захар и вода, който постепенно се налива на халвата, докато добре се напои.

СТЪПКА 4

Студена, се нарязва на парчета.

Хранителни Факти
Халва
Количество за порция
Калории 375 Калории от мазнини 153
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 17g 26%
Наситени мазнини 11g 55%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 4g
Холестерол 45mg 15%
Натрий 95mg 4%
Калий 15mg 0%
Общо въглехидрати 57g 19%
Фибри 0.1g 0%
Захари 50g
Протеин 1g 2%
Витамин A 10%
Калции 1%
Желязо 2%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button