ИНФОРМАЦИЯ
Ароматно свинско месо
Зарадвайте вашите близки с това ароматно свинско месо. Приготвя се изключително лесно а вкусът му е безупречен.-
Подготовка
15 м -
Готвене
30 м -
Готово след
45 м
СЪСТАВКИ
- 1 кг свинско месо по-крехко
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- сух чесън на вкус
- червен пипер на вкус
- 5 с.л. нишесте
- олио за пържене
- джинджифил на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Нарежете месото на малки парчета. Добавете подправките. Сложете нарязания на парчета джинджифил, разбъркайте добре. Направете плътни топки и оставете за 1 час да се маринова на хладно място.
СТЪПКА 2
Преди пърженето подгответе нишестето. Разредете го в съд с вода. Сложете малко количество месо в нишестения разтвор и разбъркайте.
СТЪПКА 3
Сложете това месо на добре загрят тиган с малко олио и пържете до златиста коричка. Трябва да следите парчетата да не се слепят помежду си.
СТЪПКА 4
Поставете пържените порции месо в отделна тенджера, която предварително сте сложили на бавен огън. Повторете процедурата, докато месото не свърши.
СТЪПКА 5
Готовото месо има характерен източен, джинджифилов привкус и лепкава текстура, което много добре се съчетава с ориз. Може да поднесете ястието както студено, така и топло.