Ароматно свинско месо

ИНФОРМАЦИЯ

Ароматно свинско месо

Зарадвайте вашите близки с това ароматно свинско месо. Приготвя се изключително лесно а вкусът му е безупречен.
  • Подготовка

    15 м
  • Готвене

    30 м
  • Готово след

    45 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Ароматно свинско месо
Ароматно свинско месо

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Нарежете месото на малки парчета. Добавете подправките. Сложете нарязания на парчета джинджифил, разбъркайте добре. Направете плътни топки и оставете за 1 час да се маринова на хладно място.

СТЪПКА 2

Преди пърженето подгответе нишестето. Разредете го в съд с вода. Сложете малко количество месо в нишестения разтвор и разбъркайте.

СТЪПКА 3

Сложете това месо на добре загрят тиган с малко олио и пържете до златиста коричка. Трябва да следите парчетата да не се слепят помежду си.

СТЪПКА 4

Поставете пържените порции месо в отделна тенджера, която предварително сте сложили на бавен огън. Повторете процедурата, докато месото не свърши.

СТЪПКА 5

Готовото месо има характерен източен, джинджифилов привкус и лепкава текстура, което много добре се съчетава с ориз. Може да поднесете ястието както студено, така и топло.

Хранителни Факти
Ароматно свинско месо
Количество за порция
Калории 498 Калории от мазнини 252
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 28g 43%
Наситени мазнини 10g 50%
Полинаситени мазнини 2g
Мононаситени мазнини 13g
Холестерол 150mg 50%
Натрий 640mg 27%
Калий 585mg 17%
Общо въглехидрати 11g 4%
Протеин 46g 92%
Витамин A 2%
Калции 3%
Желязо 10%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button