Баница на тиган със сирене и яйце

ИНФОРМАЦИЯ

Баница на тиган със сирене и яйце

Тази вкусна баница е перфектна за бързащи домакини или за тези, които предпочитат лесните и бързи рецепти.
  • Подготовка

    10 м
  • Готвене

    5 м
  • Готово след

    15 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Баница на тиган със сирене и яйце
Баница на тиган със сирене и яйце

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Разбийте в подходяща купа яйцето. Добавете млякото и бъркайте. Постепенно сложете и брашното, като през цялото време трябва да бъркате. Накрая се слага сиренето или изварата.

СТЪПКА 2

В нагорещен тиган се слага 15 грама масло и половината тесто се изсипва. Пържи се на слаб огън. От двете страни трябва да хване хубава златиста коричка.

СТЪПКА 3

Същото се повтаря и с останалата част от маслото и тестото. Използвайте тефлонов тиган.

Хранителни Факти
Баница на тиган със сирене и яйце
Количество за порция
Калории 2053 Калории от мазнини 900
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 100g 154%
Наситени мазнини 65g 325%
Полинаситени мазнини 5g
Мононаситени мазнини 23g
Холестерол 534mg 178%
Натрий 3514mg 146%
Калий 856mg 24%
Общо въглехидрати 204g 68%
Фибри 6g 24%
Захари 25g
Протеин 81g 162%
Витамин A 50%
Калции 182%
Желязо 78%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button