Баница с месо или черва (Пирински край)

ИНФОРМАЦИЯ

Баница с месо или черва (Пирински край)

Това е една традиционна рецепта за Коледа. Опитайте я и вие!

  • Подготовка

    20 м
  • Готвене

    35 м
  • Готово след

    55 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

За плънкатта

Баница с месо или черва (Пирински край)
Баница с месо или черва (Пирински край)

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

От брашното, хладка вода, сол, оцет и олио се замесва банично тесто, от което се разточват 5 или 7 кори, които се нареждат една върху друга, като на всяка се слага плънка от нарязаните на дребно и предварително сварени месо или чревца, разбъркани с яйца.

СТЪПКА 2

Баницата може да се направи и нагъната, т.е. с поставени една до друга кори, събрани от краищата към средата, така че да се образуват гънки, в които се слагат плънката и мазнината.

Хранителни Факти
Баница с месо или черва (Пирински край)
Количество за порция
Калории 910 Калории от мазнини 396
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 44g 68%
Наситени мазнини 16g 80%
Полинаситени мазнини 5g
Мононаситени мазнини 19g
Холестерол 166mg 55%
Натрий 900mg 38%
Калий 327mg 9%
Общо въглехидрати 96g 32%
Фибри 3g 12%
Захари 1g
Протеин 30g 60%
Витамин A 2%
Калции 4%
Желязо 42%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button