ИНФОРМАЦИЯ
Баница с месо или черва (Пирински край)
Това е една традиционна рецепта за Коледа. Опитайте я и вие!
-
Подготовка
20 м -
Готвене
35 м -
Готово след
55 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
От брашното, хладка вода, сол, оцет и олио се замесва банично тесто, от което се разточват 5 или 7 кори, които се нареждат една върху друга, като на всяка се слага плънка от нарязаните на дребно и предварително сварени месо или чревца, разбъркани с яйца.
СТЪПКА 2
Баницата може да се направи и нагъната, т.е. с поставени една до друга кори, събрани от краищата към средата, така че да се образуват гънки, в които се слагат плънката и мазнината.
Хранителни Факти
Баница с месо или черва (Пирински край)
Количество за порция
Калории 910
Калории от мазнини 396
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 44g
68%
Наситени мазнини 16g
80%
Полинаситени мазнини 5g
Мононаситени мазнини 19g
Холестерол 166mg
55%
Натрий 900mg
38%
Калий 327mg
9%
Общо въглехидрати 96g
32%
Фибри 3g
12%
Захари 1g
Протеин 30g
60%
Витамин A
2%
Калции
4%
Желязо
42%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.