Баница с ябълки

ИНФОРМАЦИЯ

Баница с ябълки

Какво да хапванете за закуска? Ние ви предлагаме една превъзходна рецепта за баница с ябълки. Невероятно вкусна и сладка баничка за старт на вашия ден! Ето и как да си я приготвите:

  • Подготовка

    20 м
  • Готвене

    50 м
  • Готово след

    70 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Баница с ябълки
Баница с ябълки

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Измийте ябълките, обелете ги и ги настържете на дребно ренде. Изсипете настърганите ябълки в купа и добавете всички останали съставки и разбъркайте добре.

СТЪПКА 2

Намажете тавата в която ще печете щрудела. Разтворете пакета с кори. Взимате една кора, намазвате я леко с олио, върху нея слагате втора кора, поръсвате с по 1-2 с.л. от сместа, което поставяте внимателно в тавата. Ако правите руло не с две кори, а с една, има по-голяма вероятност кората да се скъса по време на навиването и сместа да изтече, за това за по-голяма сигурност навивайте рулата с 2 кори. Повтаряйте процедурата, докати корите и плънката свършат.

СТЪПКА 3

Нарежете внимателно баницата с остър нож, преди да я сложите да се пече.

СТЪПКА 4

Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна около 40-50 мин. След като порозовее, щруделът е готов.

СТЪПКА 5

Преди сервиране го поръсете с пудра захар.

Хранителни Факти
Баница с ябълки
Количество за порция
Калории 356 Калории от мазнини 108
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 12g 18%
Наситени мазнини 1g 5%
Полинаситени мазнини 7g
Мононаситени мазнини 2g
Натрий 244mg 10%
Калий 163mg 5%
Общо въглехидрати 61g 20%
Фибри 4g 16%
Захари 35g
Протеин 6g 12%
Витамин A 1%
Витамин C 8%
Калции 3%
Желязо 4%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button