ИНФОРМАЦИЯ
Бисквитки с шоколад
Тези бисквитки ще ви омагьосат. Мекички са отвъртре и хрипкави отвън. А шоколадът допринася невероятен аромат и вкус.-
Подготовка
25 м -
Готвене
12 м -
Готово след
37 м
СЪСТАВКИ
- 115 гр. меко краве масло
- 1/2 ч.ч. кафява захар
- 1/2 ч.ч. бяла захар
- 1 бр. яйце голямо яйце на стайна температура
- 1 ч.л. ванилия
- 1 1/4 ч.ч. брашно
- 1 с.л. царевично нишесте
- 5 гр. бакпулвер
- 1/4 ч.л. сол
- 100 гр. тъмен шоколад
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Разбийте мекото масло с двата вида захар. Това може да сторите с миксер или на ръка. Прибавете ванилията и солта. Прибавете яйцето и разбъркайте докато се поеме.
СТЪПКА 2
Пресейте брашното, бакпулвера и нишестето. След това малко по малко започнете да ги прибавяте към горната смес. Ще се получи гъста смес.
СТЪПКА 3
Нарежете шоколада на малки парченца. Прибавете ги на ръка към получената смес и разбъркайте. Трябва във всяка хапка да има по парченце шоколад.
СТЪПКА 4
Застелете дъното на тава с хартия за печене. С помощта на малка лъжица за сладолед или с чаена лъжичка оформете топчета с големина на орех. Подредете ги на разстояние 4 сантиметра едно от друго. Ако е нужно, използвайте две тави.
СТЪПКА 5
Поставете оформените топчета за един час в хладилник. Това ще спомогне за равномерното изпичане.
СТЪПКА 6
Загрейте фурната на 170 градуса и вентилатор предварително. Изпечете вашите бисквити до готовност. Щом краищата се оцветят в кафяво са готови. За около 12 минути трябва да са готови, но зависи и от фурната.
СТЪПКА 7
След като извадите бисквитките от фурната, ги оставете да изстинат напълно в тавата, защото са много меки. След като изстинат всичко ще си дойде на мястото.