Богова пита

ИНФОРМАЦИЯ

Богова пита

Тази пита по традиция се приготвя на Бъдни вечер. Ако сте любители на питки, разбира се можете да си я приготвите когато желаете. Ние ви предлагаме една изпитана и много вкусна рецепта.
  • Подготовка

    25 м
  • Готвене

    30 м
  • Готово след

    55 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Богова пита
Богова пита

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Пресейте брашното 3 пъти заедно със содата. В кладенче по средата му добавете солта и водата на порции. Замесете постепенно тестото, като самото месене продължава към 10 минути.

СТЪПКА 2

Оформете питката, като заделите малко от тестото, за да направите украсата. Намокрете оформената питка отгоре с вода, като я сложите в подмазнена тава.

СТЪПКА 3

Направете украсата с фигурки по желание, като е добре да сложите кръст.

СТЪПКА 4

Сложете боговата пита да се пече в предварително загряна фурна на 200 градуса. Печете около 25 минути или до готовност.

Хранителни Факти
Богова пита
Количество за порция
Калории 303 Калории от мазнини 9
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 1g 2%
Наситени мазнини 0.1g 1%
Полинаситени мазнини 0.3g
Мононаситени мазнини 0.1g
Натрий 138mg 6%
Калий 89mg 3%
Общо въглехидрати 64g 21%
Фибри 2g 8%
Захари 0.2g
Протеин 9g 18%
Калции 2%
Желязо 22%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button